Onze geschiedenis

Emiel Luyten begon zo’n 70 jaar geleden een winkel in horloges, klokken en wekkers. Dat was het startschot van een succesvol familiebedrijf waar nu al de 3ᵈᵉ generatie mee aan zet is. En hoewel de winkel zelf gedurende de jaren enkele transformaties heeft ondergaan, is de rode draad doorheen het verhaal van Juwelencentrum Luyten altijd dezelfde gebleven: service, vertrouwen en kennis van het vak. Vandaag de dag kan je bij ons terecht voor juwelen, horloges, verlovingsringen en trouwringen op maat én schrijfgerief.

1950

Emiel Luyten begon op 19 december 1950 een winkel in horloges, klokken en wekkers aan de Renier Sniederstraat 54 te Turnhout. Enkel de linkerkant van de winkel werd door hem in gebruik genomen. Zijn zus verkocht babykleding aan de rechterkant.

1956

In 1956 ondergaat de winkel een eerste verbouwing en wordt het gebouw volledig bekleed door Emiel, die nu ook juwelen en couverts aanbiedt.

1958

Ook het interieur krijgt in 1958 een opknapbeurt in de typische stijl van de jaren '50.

1959

Elk jaar kreeg onze stand een plekje op wat toen de 'Middestandsbeurs' heette. Daarna werd die omgedoopt tot Handels- en Voedingssalon van Turnhout, nog later werd het de Havo-beurs. Onze aanwezigheid op dit evenement bleef een traditie tot 2008.

1963

In 1963 vindt de eerste grote uitbreiding plaats met de aankoop van een aanpalend gebouw. De twee panden worden samen verbouwd tot één moderne winkel.

1975

In 1975 wordt de lichtreclame aangepast, zodat deze beter leesbaar is vanop de straat. De winkel krijgt ook een facelift.

1985

In 1985 volgt een derde uitbreiding, wanneer nog een naburig pand wordt geïntegreerd in de winkel.

1997

In 1997 krijgt de winkel een volledige make-over. De buitenkant krijgt een eenvormige zwart-marmeren afwerking, in het interieur bepalen warme houttinten de gezellige, huiselijke sfeer.

2005

Om de veiligheid voor klanten en personeel te optimaliseren, wordt in 2005 aan de ingang een speciale “sas” geplaatst, zodat eerst de buitendeuren gesloten moeten worden voordat de binnendeuren open kunnen.

2016

Om onze aanwezigheid online te versterken, wordt bij de eindejaarsfeesten van 2016 de 'watch-shop' gelanceerd. Dat is een catalogus van de horloges en pennen die uit stock leverbaar zijn. Zo kunnen onze klanten voortaan hun bezoek aan de winkel vooraf plannen en personaliseren.

2017

Van begin september tot eind november 2017 werd de winkel gemoderniseerd en uitgebreid met het pand op de hoek van de Hannuitstraat. Daardoor is Juwelencentrum Luyten nu veel beter zichtbaar vanop het kruispunt van de Warandestraat met de Renier Sniedersstraat. Binnen in het volledig vernieuwde, hedendaagse interieur valt op hoe groot de winkelruimte geworden is. Strak, met veel transparantie, licht, gezellige zithoekjes en een open atelier.